De hedendaagse voedselproductie en -verdeling botst op haar grenzen. Zo'n 4 miljard mensen genieten geen goed dieet, de impact van de intensieve landbouw en veeteelt op milieu en klimaat valt niet meer te ontkennen, speculatie op grond en oogst jagen voedselprijzen de hoogte in.
Deze problematiek raakt wereldwijd vele thema's: milieu, voedselkwaliteit, eerlijke prijs, grondrechten, armoede, wereldhandel, soevereiniteit, dierenwelzijn...

 

Over de werkgroep

Deze werkgroep wil een alternatieve piste zichtbaar maken. Een piste voor ander voedsel die nu reeds op verschillende plaatsen bewandeld wordt en gedragen door een groeiende beweging. De werkgroep bracht vele partners samen rond het thema agro-ecologie, onder de naam Voedsel Anders.

 

Documenten

  • ytuyu
  • tyutyuytu
  • tyutyu

 

Leden

Bioforum
Esmeralda Borgo (voorzitter)
Petra Tas

Vredeseilanden
Gert Engelen

Bond Beter Leefmilieu
Pepijn De Snijder

Natuurpunt
Freek Verdonckt

Greenpeace
Brecht Van der Meulen
Muriel de Pauw

Wervel
PatrickDe Ceuster
Jeroen Watté

11.11.11
Marc Maes

Velt
Jan Vannoppen
Geert Gommers

Oxfam Wereldwinkels
Atti Tchabi
Hielke Van Doorslaer

Oxfam Solidariteit
Thierry Kesteloot
Stéphane Parmentier

Seafirst
Dirk Pauwels
Anke Teigeler

Broederlijk Delen
Jo Dalemans
Lieve Herijgers

Voedsel Teams
Gert Engelen

Eva
Isabelle Poppe

Dierenartsen zonder grenzen
Koen Van Troos

FIAN
Stecher-Rasmussen Soren

Solidargo
Inge Pauwels

Leen Laenens
Barbara van dyck
Benny Van de Velde
Louis Debruyn
Steven dDesanghere