Welkom in 2036. Vandaag, 28 oktober 2036, vindt de jaarlijkse volksvergadering van Reburg plaats, de eerste volledig circulaire stad in de wereld.

Welkom in 2036. Vandaag, 28 oktober 2036, vindt de jaarlijkse volksvergadering van Reburg plaats, de eerste volledig circulaire stad in de wereld. Na een korte rondleiding door Reburg, gaan de verschillende wijken in de stad met elkaar in gesprek over de gevolgen voor het dagelijks leven en de keuzes die we als stad moeten maken. Hoe gaan we wonen? Hoe raken we aan ons geld? Hoe verloopt ons huishouden? Gaan we nog naar school en hoe dan? Enzovoort.

De bedoeling van de sessie is om actief over de toekomst na te denken en discussiëren. We krijgen meer zicht op de keuzes die mogelijk zijn en hoe burgers en bewegingen daarop impact kunnen hebben. Op de achtergrond speelt het debat over hoe technologie en maatschappij elkaar wederzijds beïnvloeden.

Reburg - een project en website van Plan C - wordt als vertrekpunt gebruikt voor de gesprekken, maar Reburg heeft momenteel een sterk technologische invulling. “Dagelijkse” thema’s en hoe die zich vermengen met technologie zijn vooral impliciet aanwezig. Deze sessie buigt zich over de maatschappelijke vragen achter ideeën voor een circulaire stad.

Balzaal, 13u30-15u

 

Documenten: