Ons voedselsysteem moet radicaal anders. En dat kan!

Agro-ecologie heet het alternatief. Dit landbouwmodel werkt samen met de natuur, sluit kringlopen zo lokaal mogelijk en werkt aan eerlijke prijzen. Hoe we met ons eten omgaan, is een verantwoordelijkheid van iedereen: boeren, verwerkers én consumenten.

Tijdens deze sessie gaan we hierover in gesprek met een boer, een verwerker, een kokkin en een consument. Wat betekent het in de praktijk om het Anders te doen? Hoe houdt een kokkin rekening met voedselkilometers en hoe stemt zij haar aanbod af op het seizoen? Wat betekent "eerlijke prijzen" voor een boer en voor een consument, en hoe gaat een verwerker daarmee om? En is het al dan niet taboe om vlees te eten in een Ander voedselsysteem?

Een boer, een verwerker, een kokkin en een consument vertellen hoe zij Andere keuzes maken en hoe dat voor hen werkt:

  • Jos De Clercq, biologisch vleesveehouder, Natlandhoeve
  • Stefaan Deraeve, fabrikant van vegetarische burgers, La Vie est Belle
  • Tine Tomme, kokkin, Avalon
  • Johanna Goyvaerts, consument, Alle Dagen Honger

 Deze sessie is een initiatief van Voedsel Anders, een beweging voor een agro-ecologisch voedselsysteem.

Foyer Theaterzaal, 13u30 - 15u

 

Documenten: